Ha valami igazán különlegesre vágyunk

Felnőttbarát szálloda, nemesi luxus és borOskola

Hazánkban számtalan szálloda várja a kikapcsolódni vágyókat, ha időnk és pénztárcánk engedné, minden hétvégén más és más hotelben múlathatnánk az időt. Van azonban néhány hely, ami a kitűnik a tömegből különleges szolgáltatásaival.

Főúri luxus
Ha igazi luxusra és nemesi hangulatra áhítozik a Château Visz az ideális választás. A parkerdőben megbújó főúri rezidencia építtetője, Jankovich gróf világát idézi: szeretne valamit megeleveníteni a XIX. század végének fényes fogadásaiból, mindezt úgy, hogy közben a XXI. század eszközei szinte láthatatlanul gondoskodnak a tökéletes kényelemről. A luxus hotel egyben a Dél-Dunántúl egyik gasztronómiai fellegvára is, számos rangos díjat is elnyert már. De még az aktív pihenésre vágyókra is gondoltak: az örökmozgók vitorlát bonthatnak a Balatonlellei jachtkikötőben vagy lovas túrán is részt vehetnek.

Csak felnőtteknek
Az egri Imola Hotel Platán különlegessége, hogy hazánk, első „felnőttbarát” szállodája. Ez azt jelenti, hogy kizárólag tizenhat éven felüli vendégeket fogadnak, így egyedülállóan nyugodt környezetet biztosítanak a pihenéshez. A szálloda hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli, hogy ha csak egy kis időre is, de körülötte forogjon a világ. A teljes felüdülés érdekében a hotel közvetlen összeköttetést biztosít az Egri Termálfürdőbe.

Különleges túrák
A Hotel Bonvino Wine & SPA exkluzív programjaival tűnik ki a szállodák közül. Magyarország első aktív- és borszállodája festői tájon, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park területén, Badacsony központjában fekszik. A környék egészen új arcát, rejtett szépségét mutatja meg a különleges kirándulások, nordic walking túrák, pincelátogatások, borvacsorák, lovaglás és vártúrák során. Az aktív pihenést selfness szolgáltatások egészítik ki: kiválóan felszerelt wellness részleg, jóga, önfejlesztő és szórakoztató programok várják a vendégeket.

BorOskola
Polgár Pincészet és Borhotelben gyakorlatilag minden a bor körül forog, de nincs ezen mit csodálkozni, hiszen a Polgár Pincészet neve immár húsz éve jelent egyet a minőségi borok termelésével. Villányban, az ódon hangulatú pincében szakértő mutatja be a vendégeknek a borkészítés technológiai menetét, és hazánk első bortrezorját is megtekinthetjük. De részt vehetünk borOskolán, ahol megtanulhatjuk, mi a természetes és mi a szintetikus bor, milyen a természetes szőlőből készül púderezett bor és hogyan termeljünk természetes borokat a környezettudatos fenntartható fejlődés jegyében.

Lovagi torna és középkori lakoma
Ha szívesen visszautazna kicsit a történelemben, akkor garantáltan a sümegi Hotel Kapitány Wellness és Konferencia a legjobb választás. A négycsillagos szálló a több mint hétszáz éves vár tövében helyezkedik el. A legtöbb szoba balkonjáról közvetlenül a Sümegi Vár panorámájában gyönyörködhetünk, de a hely leginkább attól különleges, hogy igazi lovagi tornán és várjátékokon is részt lehet venni. A középkori hangulat mellé pedig középkori lakoma dukál.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír