A Gellért Fürdő az irodába költözött

A Gellért Fürdő az irodába költözött

Ismerősek ezek a csempék? Talán nem véletlenül. A Google budapesti irodájának belső tereihez a Gellért Fürdő nyújtott inspirációt a designereknek.

Elkészült a Google budapesti főhadiszállásának vizuális megjelenése. A fő motívum a víz és a fürdők városának hangulata az alkalmazottak által használt terekről is visszaköszön. A tervezőkre bevallottan a Széchenyi és a Gellért fürdők voltak igazán erős hatással, de a vízilabda sem maradhatott ki, hiszen a magyar vízipólóra is méltán lehetünk büszkék.

A Google irodái igyekeznek az azoknak otthont adó településre reflektálni, nem volt ez másként a budapesti iroda esetében sem. A víz, a fürdők hangulatát hozták el a dolgozóknak, és elég alapos munkát végeztek. A munka során nem csak vizuálisan, hanem fizikailag is merítettek a fürdők világából, több bútordarabot újraértelmeztek, illetve akadtak, melyeket meghagytak eredeti funkciójukban, csak felújították azokat.

Ha nincs olyan szerencséje, hogy minden nap ilyen irodában dolgozhasson, akkor legalább hétvégén pihenjen nagyszerű fürdőink egyikében, például az alábbi fürdővárosokban:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír