Európa legnagyobb fürdőkomplexuma - megújult szolgáltatásokkal

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma - megújult szolgáltatásokkal

Ha fürdővárosokról van szó, akkor biztos, hogy mindenkinek az elsők között jut eszébe Hajdúszoboszló. Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen ezen a kis magyar településen komoly hagyományai vannak a fürdőzésnek.

Az 1925-ben felfedezett "varázserejű" gyógyvíz köré építették fel mára Európa legnagyobb fürdőkomplexumát, ami egy gyógyfürdőből, strandból, aquaparkból, fedett élményfürdőből és az Árpád uszodából áll. A gyógyfürdő 2014-ben megújult termálcsarnokában három fedett és gyógymedence áll a mártózni vágyók rendelkezésére. Akik pedig a szabadban szeretnek fürdőzni, azok négy kültéri gyógymedencében tehetik ezt meg.

A kalandos vízi élmények kedvelőinek sem kell aggódniuk, őket a harminchektáros parkban elterülő strand és az aquapark várja. A strand egyik legnagyobb szenzációja az úgynevezett mediterrán tengerpart, mely 6200 négyzetméteres vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. Az aquaparkban pedig több mint egy kilométernyi csúszda biztosítja az adrenalindús szórakozást.

Télen sem kell azonban kétségbeesni Hajdúszoboszlón, az Aqua-Palace fedett élményfürdőben - akárcsak a gyógyfürdőben - a hidegben is remekül el lehet tölteni az időt. Az élménymedencék különböző korokat és helyszíneket idéznek meg, van trópusi, jégbarlang, mozi, Gangesz, Római, tengeri és barlang fürdő, illetve Pávai termálfürdő. A piciket pedig egy egész gyerekvilág várja állatfigurákkal és csúszdákkal.

A Hungarospa legújabb gyógyfürdő fejlesztése nemcsak felújítást, hanem gyógyászati bővítést is tartalmazott. A betegek tizenkét új széndioxid gyógygáz kabint, valamint négy új széndioxid kádat vehetnek igénybe. Az új kezelést úgy kell elképzelni, hogy beülünk egy kabinba, amelyben színtelen, szagtalan, levegőnél nehezebb CO2 gáz van. A bőrön keresztül bejutó gáz hatására a fokozott vérkeringés bársonyos melegséget idéz elő. A szárazfürdőnek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, alkalmas az érszűkület, a cukorbetegség és annak szövődményei, a poszttrombotikus szindróma, a renyhén gyógyuló lábszárfekély és a csontritkulás kezelésére. De hasznos lehet diákoknak, menedzsereknek, időseknek, hiszen a gondolkodást is élénkíti. Továbbá méregtelenít és fogyasztó hatása van, mivel a bőr külső rétegeivel érintkezve, felgyorsítja az anyagcserét, a felgyorsult véráramlás pedig elszállítja a lerakódott salakanyagot.

Ha Hajdúszoboszlóra látogatna, az alábbi szálláshelyeket ajánljuk figyelmébe:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír