Forró hangulat: ezért éri meg fürdőbe menni

Összeszedtünk öt megdönthetetlen érvet az őszi termálfürdőzés mellett.

Mindannyian vágyunk egy kis pihenésre és melegségre így ősszel. Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, azon kapjuk magunkat, hogy egyre több időt töltünk a puha takarónk alatt. Nekünk azonban van egy sokkal jobb ötletünk: relaxáljon inkább valamelyik hazai fürdő forró vizében, vagy egy szálloda saját termálmedencéjében. Íme öt indok, amiért érdemes a termálvizet választani az otthon melege és a kasmír pulóver helyett.

1. Gyógyulást hoznak a vizek: a hazai fürdők vizei típusuktól függően a legkülönfélébb betegségekre hatnak jótékonyan: mozgásszervi-, reumás-, nőgyógyászati- vagy bőr problémák kezeléséhez járulhatnak hozzá.

2. Kültéri medencék varázsa a hidegben: nincs is annál jobb, mint amikor a hűvös időben alámerülünk egy kültéri, gőzölgő meleg vizes medencébe.

3. Tiszta levegő: a gyógyvizes medencében a fürdőzés közben belélegzett levegő kevesebb szennyező anyagot tartalmaz, vagy egyáltalán nincs is benne ilyen.

4. Kiváló hely a pihenésre: kevés hely van a világon, ami alkalmasabb lehet a relaxálásra a kellemes meleg víznél. Nem csak izmaink lazulnak el, de fejünk is kitisztul a fürdőben.

5. Wellness: a legtöbb gyógyfürdőben remek wellness szolgáltatások is várják az érdeklődőket, így ha elég volt a vízből, jöhet a masszázs és a szauna.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír