Termékek Menü

Legjobb tippek az év eleji regenerálódáshoz

Legjobb tippek az év eleji regenerálódáshoz

Túl sok bejglit és alkoholt fogyasztott az elmúlt hetekben? Hosszúra nyúltak az év végi összejövetelek és még a szilveszter éjszakát is átbulizta? A teste bizonyára elfáradt, ezért itt az ideje egy kis kényeztetésnek, az energiatartalékok feltöltésének.

Ha annyira fáradtnak érzi magát, hogy még csak ki sem szeretne mozdulni a lakásból, akkor vegyen egy méregtelenítő fürdőt. A legjobb ha legalább fél-, de inkább egy órát rászán a fürdőzésre, meggyújt néhány gyertyát és relaxáló zenét hallgat közben.
 
Az otthoni méregtelenítő mártózás hozzávalói:
1 csésze Epsom só
1/4 csésze szódabikarbóna
2 evőkanál mustár por vagy wasabi por
2 csepp borsmenta olaj
2 csepp eukaliptusz olaj
2 csepp rozmaring olaj
A fürdőhöz keverje össze a hozzávalókat, majd engedje rá a meleg fürdővizet.

Ha több energiát érez magában, akkor keresse fel valamelyik csodás fürdőnket. A meleg termálvízben történő ücsörgés közben ne feledkezzen meg a belső hidratálásról sem. Fogyasszon szénsavmentes ásványvizet fürdőzés előtt és után, de ha lehet, még közben is! Érdemes fokozatosan hozzászoktatni magát a forró vízhez, ezért – ahol lehetőség van rá – válassza először a 30-32 C fokos medencét, majd néhány percenként váltson egyre melegebb vízre. Ha sok időt töltött a testhőmérsékleténél forróbb vizű medencében, akkor utána vegye igénybe a szaunák melletti hideg vizes merülő medencét.

A fürdőzés után (vagy közben) érdemes próbát tenni a különböző szaunákkal is. A szauna kiváló méregtelenítő hatással bír, így könnyedén megszabadulhatunk a bulizás során bevitt káros anyagoktól. A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása ebben az esetben kiemelten fontos, és azt se feledje, hogy közvetlenül szaunázás előtt ne egyen sokat és ne fogyasszon alkoholos italokat sem.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír