Legjobb tippek az év eleji regenerálódáshoz

Legjobb tippek az év eleji regenerálódáshoz

Túl sok bejglit és alkoholt fogyasztott az elmúlt hetekben? Hosszúra nyúltak az év végi összejövetelek és még a szilveszter éjszakát is átbulizta? A teste bizonyára elfáradt, ezért itt az ideje egy kis kényeztetésnek, az energiatartalékok feltöltésének.

Ha annyira fáradtnak érzi magát, hogy még csak ki sem szeretne mozdulni a lakásból, akkor vegyen egy méregtelenítő fürdőt. A legjobb ha legalább fél-, de inkább egy órát rászán a fürdőzésre, meggyújt néhány gyertyát és relaxáló zenét hallgat közben.
 
Az otthoni méregtelenítő mártózás hozzávalói:
1 csésze Epsom só
1/4 csésze szódabikarbóna
2 evőkanál mustár por vagy wasabi por
2 csepp borsmenta olaj
2 csepp eukaliptusz olaj
2 csepp rozmaring olaj
A fürdőhöz keverje össze a hozzávalókat, majd engedje rá a meleg fürdővizet.

Ha több energiát érez magában, akkor keresse fel valamelyik csodás fürdőnket. A meleg termálvízben történő ücsörgés közben ne feledkezzen meg a belső hidratálásról sem. Fogyasszon szénsavmentes ásványvizet fürdőzés előtt és után, de ha lehet, még közben is! Érdemes fokozatosan hozzászoktatni magát a forró vízhez, ezért – ahol lehetőség van rá – válassza először a 30-32 C fokos medencét, majd néhány percenként váltson egyre melegebb vízre. Ha sok időt töltött a testhőmérsékleténél forróbb vizű medencében, akkor utána vegye igénybe a szaunák melletti hideg vizes merülő medencét.

A fürdőzés után (vagy közben) érdemes próbát tenni a különböző szaunákkal is. A szauna kiváló méregtelenítő hatással bír, így könnyedén megszabadulhatunk a bulizás során bevitt káros anyagoktól. A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása ebben az esetben kiemelten fontos, és azt se feledje, hogy közvetlenül szaunázás előtt ne egyen sokat és ne fogyasszon alkoholos italokat sem.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír